Global Communication

2010.01.13. 13:03

 Tom Middleton és Mark Pritchard egy elég univerzáis duót alkot zenei téren. Közös projectjeiből születtek electro, house, techno és egyéb különféle stílusok. Mivel ez a blog nem ezekre a stílusokra specializálódik, ezért lehet sejteni, hogy a színes stílus-palettájuk között van egy ideillő is.

A Global Communication az angol párosnak egy ambient/space/drone kreációja. Az 1990-es években a stílus egyik legáttörőbb lemeze a 76 14 volt.

Kiadó: Dedicated Records

Ország: Anglia

Megjelenés: 1994 Június

Stílus: Ambient/Drone/Down-Tempo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az érdekes lemezcím mibenléte az album teljes hosszában rejlik, azaz 76 perc 14 másodperc. A számcímek is a szám hosszát jelölik, ugyanebben a formában. A lemez felépítése elég rendhagyó. Aki elkezdi hallgatni, annak az első szám után úgy tűnhet, hogy ez az előadó drone-ra épül, de ez tévedés. A Global Communication egy arany középutat jelent a komor drone és a dallamos ambient között. A hangskálájuk nagyon széles, ezáltal a lemezt többszöri hallgatásra sem lehet megunni. Sok billentyűs, illetve fúvós hangszer szerepel az albumon. Ahhoz képest, hogy egy ambient lemezről van szó, sok helyen felüti a fejét a dob. Néhol a dobok által létrehozott ritmusok egy IDM jelleget adnak a zenének.

A bejegyzés trackback címe:

https://comsat.blog.hu/api/trackback/id/tr51669032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása