Interjú!

2010.02.12. 14:55

 Sikerült összehoznom egy interjút az ambient sötétebb világának a képviselőjével, Iváncsik Attilával, avagy Anonymus-szal.

Attiláról annyit kell tudni, hogy kora ellenére számos black metal projectet tudhat magáénak. Ezen kívül zenei rendezvényeket szervez Nyíregyházán ennek a stílusnak a prezentálására. A metál mellett van egy dark ambient munkája is, ami Anonymus névre hallgat. Mivel az ambientnek ez a fajtája nem túl ismert, ezért jó ötletnek tartottam, hogy készítek egy interjút Vele. Voilá!

 

 

 
 
A black metál mellett miért pont az ambientet választottad?
 
Mindkét stílusból van most projectem.Úgy gondolom,hogy az Ambient(Dark/Black) és a Black Metal közt lehet párhuzamot húzni.
Mind a két zenei műfaj sötét atmoszférával rendelkezik,csak más kifejezési mód útján,amit így is kiszerettem volna próbálni. Mindenképp olyan zenét akartam csinálni,amit az ember meghallgat és úgymond "beparázik".Visszajelzésekből hatásos haha!
 
Ugyebár a zenédnek van egy erős dark beütése. A stíluson belül ez áll leginkább közel hozzád, vagy szereted az ambient más formáit is?
 
Nagy hatással volt rám a Moevöt és az Aghast.Legtöbbször Dark/Black Ambient-et hallgatok,és néha Folk Ambient-et.A legújabb felfedezésem a Clicinal Ambient, közeljövőben tervezek egy olyan projectet.
 
A számaid dallamvilágára jellemző jelzők: sötét, komor, torz. Ezt a black metál ihlette, vagy amúgyis hasonló atmoszférájú zenét játszanál?
 
Mivel mind a két zenei műfajban tevékenykedek,nehéz választ adni de nyílván ihlette a Black metal is és maga az ilyen atmoszférájú zenék.
 
Tervezel-e kiadni lemezt?
 
Igen, tervezek.A novemberben kész lett a "Whisper of Death" névre hallgató bemutatkozó kis lemez,ami terjesztésre vár,de aki szeretné megkapni, vegye fel a kapcsolatot velem és elküldöm.A következő anyagot kidolgozottabbra és sötétebbre tervezem, illetve hang effektekkel is próbálkozom.
 
 
Hogy tekintesz a magyar színtérre, ami a dark ambientet illeti?
 
Magyarországon eleve az ambient egy elég underground világot képvisel,de találkoztam nagyon jó magyar Dark Ambientel főleg Winter munkásságát tisztelem.
 
Várható-e a közeljövőben valami újdonság, esetleg közös project?
 
A Clinical Ambient projectre fogok fókuszálni amennyire az időm engedi,a témát is kiválasztottam a skizofrénia lesz,megpróbálom ezt a hatást elérni az embereknél,hogy betegnek érezzék magukat. De tervezünk Köd/Anonymus splitet. Tavasszal,pedig a nagy lemezre fogok koncentrálni,aminek a témája a pokolban való utazás lesz.
 
Köszönöm szépen!
 
Én köszönöm a lehetőséget!
 
 
 

Kontakt: http://www.myspace.com/anonymus19

Robert Rich

2010.02.01. 13:48

Szerző: 112358

Szólj hozzá!

Címkék: ambient

süti beállítások módosítása