Side Liner

2010.03.18. 08:46

 Mint azt említettem egy kicsivel korábban, a lemezelemzős rovat következő alanya a görög Side Liner(Nick Miamis). A lemez, ami szerint megpróbálom elemezni az előadó munkáját, a Emotional Diving.

 

Kiadó: Cosmic Leaf

Ország: Görögország

Megjelenés: 2006 Augusztus 01.

Stílus: Ambient, Down-tempo, Chill


http://www.israbox.com/uploads/posts/2009-06/1246389575_ambi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ambient érzelmi, emocionális oldalát képviseli az előadó. 2004-ben kezdte a pályafutását, első saját albuma az Emotional Diving volt. A görög előadó palettája -már ami a zenei stílusára vonatkozik- nagyon széles. Az egészen egyszerű ambienttől a pszichedelikus chillen keresztül a könnyebb trance-esebb témákig tart.

A fent említett album talán a közelmúlt egyik legjobb albuma, amit hallottam. Ezért is gondoltam, hogy megosztom gondolataimat ezzel kapcsolatban. Rengeteg hangszert tartalmaz az album. Nagyon jól vegyülnek a tribal-os dobtémák a torzított trance-es effektekkel. A lemez hangulatában végig ugyanazt nyújtja: a hallgatóra szabályszerűen rászakad a szabadságtudat/érzet.

Nick Miamis zenéje folyamatos gondolkodásra, elmélkedésre ösztönzi a hallgatót. Nagyon hatásos egy muzsika. A lemezen helyet kap egy szám erejéig egy női hag is, de ezen kívül a korong teljesen instrumentális.


 

Jelenleg a Cosmic Leaf kiadó honlapjáról lehet beszerezni a zenéjét, ahol olyan nevek vannak, mint például az izraeli Zero Cult.

Tényleg nagyon tudom ajánlani ezt a lemezt, mert hihetetlen jó számok vannak rajta, arról nem is beszélve, hogy nagyon érdekes hangokat tartalmaz a hangszerelés.

Élménybeszámoló

2010.03.08. 09:18

Február 27-én hazánkba látogatott az Ultimae Records oszlopos tagja, Asura.

A koncert helyét a Cökxpon biztosította. 10-körül érkeztem meg. A kávézó nagyon hangulatos volt. Mire leértem a két zene-terembe, már elkezdte a setjét a (feltételezem) rezidens DJ. Baromi jó zenéket játszott. A psychilltől egészen a durvább trance-ekig tartott a játéklistának a skálája. A kisteremben chilles téma ment.

Elkezdődött az Asura. Kb. 1.5 órát zenélt nekünk. A facebookosok számíthattak új számokra, mivel Charles Farewell apránként ellátott infókkal az estével kapcsolatban. Elég nagy tömeget vonzott a DJ maga elé, így a set alatt nem is láttam az előadóból semmit. Sok ismerős szám csendült fel. Kaptunk egy kis ízelítőt a júniusban megjelenő lemezéről, a 360-ról. A hangzásvilágra jellemző volt a pszichedelikus ambient és trance keveréke. Remek volt a pincehelyiség hangzása is, így egy fantasztikus audio-vizuális élményben lehetett a látogatónak része.

Simán 5*-ra tudnám értékelni az estét. Nagyon jó volt a társaság, a kávézó, a DJ-k, a zene, a hangulat és még sorolhatnám. Kinga és Norbi, nagyon köszönöm az estét, így ebben a formában is.

Szerző: 112358

1 komment

Címkék: koncert

süti beállítások módosítása